způsob přípravy

Příprava přímo ve sklence

Ve sklence, v níž se nápoj zároveň podává, se připravují především drinky se snadno pojitelnými přísadami. Nejprve dáme chladit vhodnou sklenku. Připravíme si všechny nutné přísady a dekorace. Pak vložíme do předem vychlazené sklenky 2 až 3 kostky ledu.

Přísady odměříme podle receptu a nalijeme do sklenky.

Drink pomocí barové lžíce opatrně zamícháme, popřípadě ozdobíme a ihned podáváme.




Zastříknutí citrónovou nebo pomerančovou kůrou

Aby nápoj zízkal aroma, zastřikuje se řada koktejlů citrónovou nebo pomerančovou kůrou. Postupujeme tak, že si vezmeme malý okrouhlý kousek kůry (bez dužiny) z chemicky neošetřeného plodu a kůru obrácenou vnější stranou k nápoji stiskneme mezi prsty. Přitom do sklenky vstříkneme éterické oleje z kůry, které dodají nápoji specifické aroma.
©2012 - 2014 & created: Jan Havrda 
  Návštěvnost dnes: Celkem: