způsob přípravy

Příprava v šejkru

V šejkru se připravují drinky, které obsahují těžko pojitelné přísady, např. sirup, likér, mléko nebo vejce. Šejkr naplníme ze dvou třetin kostkami ledu a krátce jim zatřepeme. Hostovou sklenku necháme předem vychladit.

Z šejkru slijeme přes barové sítko vodu, která vznikla táním ledu. Podle receptu odměříme příslušné množství jednotlivých přísad, dáme je do šejkru a ten uzavřeme. Pak s ním krátce a silně třepeme. Pohyb provádíme od těla a zpátky k tělu. Všechny drinky, které se snadněji spojují, se v šejkru protřepávají asi 10 sekund, drinky se žloutkem asi 20 sekund.

Pak šejkr otevřeme a tekutinu procedíme přes barové sítko do předem vychlazené sklenky. Drinky můžeme nakonec ozdobit ovocem apod. Dokonale připravený koktejl je nejprve zakalený, ale odspodu směrem nahoru se pomalu pročisťuje. V bostonském šejkru by se mimochodem neměly míchat více než dva koktejly dohromady (při dvou vezměte více ledu).
©2012 - 2014 & created: Jan Havrda 
  Návštěvnost dnes: Celkem:
recenze autobazarů, reference bazarů s auty, hodnocení autobazarů, ojetá auta. zkušenosti s nákupem auta